CONTACT

De organisatie van De Nationale Keramiekprijs is in handen van de Kunst Collega’s B.V.

Adres
Elmpterweg 14
6042 KK Roermond
Nederland

Telefoonnummer
+31 475 79 40 05

E-mail
info@nationalekeramiekprijs.nl

Informatie

De Nationale Keramiekprijs is een verkiezing, georganiseerd door De Kunst Collega’s B.V., waarbij het beste, mooiste, meest gewaardeerde keramische kunstwerk van het jaar gekozen wordt.

De verkiezing heeft als belangrijkste doelstellingen:

  1. het vergroten van de waardering voor hedendaags keramiekkunst in het algemeen;
  2. het vergroten van de (naams)bekendheid van de deelnemende keramisten in het bijzonder;
  3. het creëren van een zo groot mogelijk (online) overzicht van hedendaagse keramische kunst in Nederland.

Deze doelstellingen sluiten goed aan bij de doelstellingen van De Kunst Collega's B.V., gevestigd te Roermond. Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 67343058. Sinds het begin van deze eeuw zetten wij ons in voor de belangen van beeldend kunstenaars. Zo organiseren wij (en onze rechtsvoorganger) kunstbeurzen, wedstrijden en geven wij kunstboeken uit. Met ons team van gepassioneerde projectmanagers en vrijwilligers willen wij kunstenaars en kunstliefhebbers bij elkaar brengen waarbij de kunstwerken centraal staan.

Laatste werken

/email.png Inschrijven voor de nieuwsbrief /email.png

Nieuws

18/08

Princessehof presenteert toonaangevende films van prijswinnende Alexandra Engelfriet

Van 10 september 2022 t/m 9 april 2023 presenteert Keramiekmuseum Princessehof de tentoonstelling Van Achterberghprijs 2022: Alexandra Engelfriet. (...)

Lees verder

08/06

Speciale verkoopexpositie op Art Eindhoven 2023

De 10 finalisten van de Nationale Keramiekprijs 2022 krijgen een speciale verkoopexpositie op Art Eindhoven 2023.

Lees verder

07/06

Keramiekmarkt Maaseik 2022

Met veel plezier organiseert Visit Maaseik (B) ook dit jaar weer de Keramiekmarkt op het Marktplein (zondag 26 juni).

Lees verder

19/05

KOREA. Poort naar een rijk verleden

Met de ongekende hype rond Squid Game, de Oscarwinnende film Parasite en de populariteit van K-pop zoals BTS en hun nieuwste clip met Coldplay staat de Zuid-Koreaanse popcultuur meer dan ooit in de belangstelling. KOREA. Poort naar een rijk verleden in Keramiek Museum Princessehof duikt t/m 21 augustus in de cultuurgeschiedenis van dit bijzondere land, aan de hand van thema’s als eetcultuur, schoonheidsidealen en rituelen.

Lees verder

12/05

Colour in Keramiekmuseum Tegelen

Hoe saai en somber zou de wereld zijn zonder kleur? Kleuren brengen levendigheid. Welke, veel of weinig, een beetje of juist heel uitbundig? Het maakt niet uit! Elke variant is mooi! Samen zorgen ze voor een spannend spectrum van nuances, waarin een plekje is voor elke tint. De expositie Colour in Keramiekmuseum Tegelen tot en met 25 september is een ode aan alle kleuren op aarde en van de regenboog. Gerenommeerde kunstenaars, uit binnen en buitenland, kiezen elk op unieke wijze hun kleur.

Lees verder

Partners

/partners/keramiek-museum-princessehof.png             /partners/keramikos-logo.png             /partners/Tiendschuur.jpg