Algemeen
Tot en met 31 oktober kan iedere keramist uit Nederland zich voor deze wedstrijd inschrijven. Dit doe je door een foto van je beste keramische kunstwerk(en) te uploaden op deze website. (Zie ook 'Inschrijven').
Tot en met 31 oktober kan iedere keramist uit Nederland zich voor deze wedstrijd inschrijven. Dit doe je door een foto van je beste keramische kunstwerk(en) te uploaden op deze website. (Zie ook 'Inschrijven').
Hier vind je de Algemene Voorwaarden voor De Nationale Keramiekprijs 2023. Wanneer je deelneemt aan de wedstrijd ga je automatisch akkoord met deze voorwaarden. Klik HIER om de algemene voorwaarden te bekijken.
Vanaf 1 tot en met 30 november 2023 kan iedereen stemmen op zijn of haar favoriete keramische kunstwerk(en). De stemmen van het publiek bepalen samen aan het eind van de rit (op 1 december) wie de winnaar is van de Publieksprijs.
Kijk voor meer informatie over de procedure en het stemmen in de Deelnamevoorwaarden Nationale Keramiekprijs 2023.
Afgelopen zaterdag 27 januari is bij de prijsuitreiking in EM Studio Gallery in Amsterdam de winnaar bekend gemaakt van de tweede editie van de Nationale Keramiekprijs 2023. Uit meer dan 200 ingezonden keramische kunstwerken van 110 kunstenaars is het kunstwerk ‘zonder titel’ van Joris Link verkozen tot winnaar van de Nationale Keramiekprijs 2023. De kunstenaar wint € 1.000.
De 10 finalisten van de Nationale Keramiekprijs 2023 zijn bekend!
De 25 genomineerde kunstwerken van de Nationale Keramiekprijs 2023 zijn bekend! De vakjury heeft alle inzendingen beoordeeld en daar zijn deze nominaties uit voort gekomen.
Het kunstwerk 'Bissiby' van Liesette Braams heeft is de winnaar van de Publieksprijs van de Nationale Keramiekprijs 2023! Tijdens de stemronde kreeg haar kunstwerk maar liefst 712 stemmen.
Koos Buster is keramiek-kunstenaar. Hij maakt hele gewone dagelijkse dingen van klei, zoals een brandmelder, een stopcontact, een schoonmaakkarretje, en zelfs een auto.
Bekijk hier de leuke aflevering van het Klokhuis: Koos Buster maakt.
Vanaf 22 augustus is in de tentoonstelling Feest! Van Pesach en Ketikoti tot Carnaval en Divali een nieuw werk te zien van Koos Buster. Het gaat om een waterkoeler van keramiek (2020). De waterkoeler vervangt Busters schoonmaakkar, als onderdeel van de installatie rondom het studentenfeest. Het werk is nog t/m 7 januari 2024 te zien in Keramiekmuseum Princessehof.
Wie even goed om zich heen kijkt zal al snel een voorwerp zien dat gemaakt is van keramiek. Het koffiekopje, het ontbijtbord, de wastafel, de wc-pot, de tegels op de wand en de vloer, de bakstenen in de muur, zelfs de dakpannen op het dak. Behalve nuttige dingen worden er ook kunstwerken gemaakt van klei.
Een dag na Ketikoti heeft Keramiekmuseum Princessehof in Leeuwarden een anti-slavernij medaillon van Wedgwood aangekocht op een veiling. Het medaillon werd vanaf 1787 geproduceerd en verspreid door Josiah Wedgwood (1730-1795), grondlegger van de nog altijd zeer bekende fabriek. Josiah Wedgwood was een uitgesproken abolitionist en actief lid van de Society for the Abolition of the Slave Trade.
De 10 finalisten en Publiekswinnaar van De Nationale Keramiekprijs 2023 krijgen een mooie (verkoop)expositie bij EM Studio Gallery in Amsterdam (www.emstudiogallery.com).
Deelnemers aan de Nationale Keramiekprijs 2023 kunnen hun inzending exposeren op Art Eindhoven 2024.