Liesette Braams

Bissiby

Materiaal: Wit bakkende klei 474 chamotte 40% 0-0,1mm 1040 graden
Afmetingen: 113 x 18,5 x 11 cm

De opdracht voor dit werkje was iets te maken wat betrekking had op mij voor een paar vrienden (25 man) die de Alpe d’Huzes gingen bedwingen voor het KWF. Het werd een bezig bijtje met allerlei symboliek in mijn strijd tegen kanker. O.a de bij staat voor leven, zonder bijtjes geen bestuiving, blauw voor het type kanker,de vleugels glazuurde ik parelmoer omdat elfjes ook glitterend vleugels hebben het cijfer 11 omdat ik 11-11-71 geboren ben en er in “eleven” (Engels) leven staat en 11 is mijn startnummer bij het autoracen wat een andere hobby van mij is en een grote mond omdat ik in bandjes zing en m’n lijflied ondertussen , “I will survive” geworden is. De bij ging uiteraard mee naar Frankrijk en heeft daar allerlei avonturen beleefd.. ik vecht door tegen de naweeen van mijn kanker. Na 27 operaties mag ik mezelf een medisch wonder noemen en balanceer ik volgens m’n professor op een dun lijntje dus ik denk dat mijn volgende creatie iets word met een ballerina..????
Ik ben Liesette Braams, 52 jaar en woon in Oostvoorne. Ik werd gevangen door het keramieken toen ik een workshop cadeau kreeg voor mijn verjaardag bij Anita van Iersel (Keramiste). Al snel bleek m’n honger niet meer te stillen en sinds ik weer een beetje uit de voeten kan, ik ben vanaf 2014 aan het strijden tegen kanker, heb ik nu eindelijk ook mijn eigen studio en keramiekoven. Elke keer als mijn handen de klei raken maak ik weer iets anders. Ik weet van te voren niet wat er uit mijn handen komt, dat maakt het extra spannend!

Website:

Stemrondes

  • Publieke ronde van 31-10-2023 01:00 tot 30-11-2023 23:59
  • Jury ronde van 03-05-2023 12:00 tot 30-11-2023 12:00

Terug naar overzicht

Laatste werken

/email.png Inschrijven voor de nieuwsbrief /email.png

Nieuws

07/09

Koos Buster bij het Klokhuis

Koos Buster is keramiek-kunstenaar. Hij maakt hele gewone dagelijkse dingen van klei, zoals een brandmelder, een stopcontact, een schoonmaakkarretje, en zelfs een auto.
Bekijk hier de leuke aflevering van het Klokhuis: Koos Buster maakt.

Lees verder

22/08

Princessehof toont nieuw werk Koos Buster in Feest!-tentoonstelling

Vanaf 22 augustus is in de tentoonstelling Feest! Van Pesach en Ketikoti tot Carnaval en Divali een nieuw werk te zien van Koos Buster. Het gaat om een waterkoeler van keramiek (2020). De waterkoeler vervangt Busters schoonmaakkar, als onderdeel van de installatie rondom het studentenfeest. Het werk is nog t/m 7 januari 2024 te zien in Keramiekmuseum Princessehof.  

Lees verder

13/07

Waar zouden we zijn zonder klei?

Wie even goed om zich heen kijkt zal al snel een voorwerp zien dat gemaakt is van keramiek. Het koffiekopje, het ontbijtbord, de wastafel, de wc-pot, de tegels op de wand en de vloer, de bakstenen in de muur, zelfs de dakpannen op het dak. Behalve nuttige dingen worden er ook kunstwerken gemaakt van klei.

Lees verder

04/07

Keramiekmuseum Princessehof verwerft anti-slavernij medaillon Wedgwood

Een dag na Ketikoti heeft Keramiekmuseum Princessehof in Leeuwarden een anti-slavernij medaillon van Wedgwood aangekocht op een veiling. Het medaillon werd vanaf 1787 geproduceerd en verspreid door Josiah Wedgwood (1730-1795), grondlegger van de nog altijd zeer bekende fabriek. Josiah Wedgwood was een uitgesproken abolitionist en actief lid van de Society for the Abolition of the Slave Trade.

Lees verder

24/05

Expositie finalisten EM STUDIO GALLERY

De 10 finalisten en Publiekswinnaar van De Nationale Keramiekprijs 2023 krijgen een mooie (verkoop)expositie bij EM Studio Gallery in Amsterdam (www.emstudiogallery.com).

Lees verder

16/05

Verkoopexpositie Art Eindhoven 2024

Deelnemers aan de Nationale Keramiekprijs 2023 kunnen hun inzending exposeren op Art Eindhoven 2024.

Lees verder

11/05

Wouter van Dam

Wouter Dam is al veertig jaar een van de meest toonaangevende keramisten van Nederland. Afgestudeerd aan de Gerrit Rietveld Academie in 1980 heeft hij zich altijd tot een pottenbakkerstraditie verhouden, en zich er tegelijkertijd volledig van losgemaakt.

Lees verder

11/05

Olivier van Herpt

Na 26 pogingen is het Olivier van Herpt (1989) gelukt: een asymmetrisch object van meer dan een meter hoog, perfect van vorm en geprint uit puur porselein.

Lees verder

28/04

Keramiekmarkt Maaseik 2023

Met veel plezier organiseert Visit Maaseik ook dit jaar weer de Keramiekmarkt op het Marktplein (25 juni).

Lees verder

13/04

Een glimlach voor het alledaagse, een solo-expositie van Koos Buster

Koos Buster-Stroucken heeft de bijnaam minister van keramische zaken. Hij is een ambassadeur voor kleien en het plezier hierin beleven. De expositie is te zien van 12 mei tot en met 10 september.

Lees verder

Partners

/partners/keramiek-museum-princessehof.png             /partners/keramikos-logo.png             /partners/Tiendschuur.jpg        /partners/KITTEC-LOGO_2021_RGB_2.png