Professionele jury

Vanaf 1 november 2022, als de inschrijvingen voor de wedstrijd zijn gesloten, gaat de vakjury aan de slag. Dit zijn allemaal mensen die in hun dagelijkse werk met verschillende facetten van de (hedendaagse) keramiekkunst te maken hebben. Eerst beoordeelt de vakjury alle inzendingen (digitaal) met een cijfer van 1 tot 10. Uit de 25 genomineerden met de hoogste waardering kiest zij vervolgens aan de hand van de fysieke werken de 10 finalisten en de winnaar van De Nationale Keramiekprijs 2022. De organisatie probeert de prijsuitreiking en de bekendmaking van de winnaar samen te laten vallen met de verkoopexpositie van de finalisten op Art Eindhoven 2023 (www.arteindhoven.nl, 4 en 5 februari).

Koos Buster

Koos Buster (30) is de spraakmakendste van een nieuwe lichting kunstenaars die werkt met keramiek.

Foto: Pieter Postma.

Lees verder

Laura Smeets

Laura Smeets is conservator bij Keramiekmuseum Princessehof in Leeuwarden.

Lees verder

Sacha Odenhoven

Sacha Odenhoven is conservator / manager van Keramiek Centrum Tiendschuur Tegelen sinds 2001.

Lees verder

Barbara Nanning

Het veelzijdige oeuvre van Barbara Nanning omvat monumentale installaties, keramiek en glas.

Lees verder

Comité van Aanbeveling

Het Comité van Aanbeveling bestaat uit mensen uit de kunstwereld die keramische kunst en de Nationale Keramiekprijs een warm hart toedragen.

Lees verder

Laatste werken

/email.png Inschrijven voor de nieuwsbrief /email.png

Nieuws

18/08

Princessehof presenteert toonaangevende films van prijswinnende Alexandra Engelfriet

Van 10 september 2022 t/m 9 april 2023 presenteert Keramiekmuseum Princessehof de tentoonstelling Van Achterberghprijs 2022: Alexandra Engelfriet. (...)

Lees verder

08/06

Speciale verkoopexpositie op Art Eindhoven 2023

De 10 finalisten van de Nationale Keramiekprijs 2022 krijgen een speciale verkoopexpositie op Art Eindhoven 2023.

Lees verder

07/06

Keramiekmarkt Maaseik 2022

Met veel plezier organiseert Visit Maaseik (B) ook dit jaar weer de Keramiekmarkt op het Marktplein (zondag 26 juni).

Lees verder

19/05

KOREA. Poort naar een rijk verleden

Met de ongekende hype rond Squid Game, de Oscarwinnende film Parasite en de populariteit van K-pop zoals BTS en hun nieuwste clip met Coldplay staat de Zuid-Koreaanse popcultuur meer dan ooit in de belangstelling. KOREA. Poort naar een rijk verleden in Keramiek Museum Princessehof duikt t/m 21 augustus in de cultuurgeschiedenis van dit bijzondere land, aan de hand van thema’s als eetcultuur, schoonheidsidealen en rituelen.

Lees verder

12/05

Colour in Keramiekmuseum Tegelen

Hoe saai en somber zou de wereld zijn zonder kleur? Kleuren brengen levendigheid. Welke, veel of weinig, een beetje of juist heel uitbundig? Het maakt niet uit! Elke variant is mooi! Samen zorgen ze voor een spannend spectrum van nuances, waarin een plekje is voor elke tint. De expositie Colour in Keramiekmuseum Tegelen tot en met 25 september is een ode aan alle kleuren op aarde en van de regenboog. Gerenommeerde kunstenaars, uit binnen en buitenland, kiezen elk op unieke wijze hun kleur.

Lees verder

Partners

/partners/keramiek-museum-princessehof.png             /partners/keramikos-logo.png             /partners/Tiendschuur.jpg