HOE WERKT HET?

De Nationale Keramiekprijs is voor alle Nederlandse of voor 3 jaar in Nederland wonende keramisten en kunstenaars die met klei werken. Tot en met 31 oktober 2022 kun je je inschrijven met 1 of meerdere kunstwerken. Dit doe je door een foto van je beste keramische (kunst)werk(en) te uploaden op deze website (klik rechstboven op 'Registreren').

Onderwerp en formaat

Het onderwerp, de techniek en het formaat zijn verder helemaal vrij, zolang de inzending maar van keramiek is, dus met klei gemaakt. Vrij werk, gebruiksvoorwerpen, alles mag: beelden, vazen, borden, abstracte vormen, mixed media, dieren, portretten, bekers, urnen, alles met keramiek.

1ste ronde vakjury

Tussen 1 en 15 november beoordeelt de vakjury alle inzendingen door een cijfer te geven tussen 1 en 10 (digitaal en anoniem). Hieruit komen de 25 genomineerde kunstwerken voort. De genomineerden dienen hun genomineerde kunstwerk in de laatste twee weken van november langs te brengen in Raamsdonksveer (meer informatie volgt te zijner tijd).

2de ronde vakjury

Tussen 16 en 30 november beoordeelt de vakjury de genomineerde kunstwerken en bepaalt aan de hand hiervan de 10 finalisten waaronder ook de winnaar. Dus op omstreeks 1 december komen de 10 finalisten (Top 10) online te staan.

Publieksstemmen

Van 1 tot en met 30 november kan het publiek stemmen op haar favoriete kunstwerk. Het werk dat op 1 december de meeste stemmen heeft is de winnaar van de publieksprijs en mag ook deelnemen aan de verkoopexpositie.

Expositie

De 10 finalisten en de winnaar van de publieksprijs van De Nationale Keramiekprijs mogen met hun genomineerde werk deelnemen aan een prachtige verkoopexpositie op Art Eindhoven 2023 (4 en 5 februari).

Prijsuitreiking

De organisatie probeert de prijsuitreiking deze editie samen te laten vallen met de opening van de expositie.

Laatste werken

/email.png Inschrijven voor de nieuwsbrief /email.png

Nieuws

18/08

Princessehof presenteert toonaangevende films van prijswinnende Alexandra Engelfriet

Van 10 september 2022 t/m 9 april 2023 presenteert Keramiekmuseum Princessehof de tentoonstelling Van Achterberghprijs 2022: Alexandra Engelfriet. (...)

Lees verder

08/06

Speciale verkoopexpositie op Art Eindhoven 2023

De 10 finalisten van de Nationale Keramiekprijs 2022 krijgen een speciale verkoopexpositie op Art Eindhoven 2023.

Lees verder

07/06

Keramiekmarkt Maaseik 2022

Met veel plezier organiseert Visit Maaseik (B) ook dit jaar weer de Keramiekmarkt op het Marktplein (zondag 26 juni).

Lees verder

19/05

KOREA. Poort naar een rijk verleden

Met de ongekende hype rond Squid Game, de Oscarwinnende film Parasite en de populariteit van K-pop zoals BTS en hun nieuwste clip met Coldplay staat de Zuid-Koreaanse popcultuur meer dan ooit in de belangstelling. KOREA. Poort naar een rijk verleden in Keramiek Museum Princessehof duikt t/m 21 augustus in de cultuurgeschiedenis van dit bijzondere land, aan de hand van thema’s als eetcultuur, schoonheidsidealen en rituelen.

Lees verder

12/05

Colour in Keramiekmuseum Tegelen

Hoe saai en somber zou de wereld zijn zonder kleur? Kleuren brengen levendigheid. Welke, veel of weinig, een beetje of juist heel uitbundig? Het maakt niet uit! Elke variant is mooi! Samen zorgen ze voor een spannend spectrum van nuances, waarin een plekje is voor elke tint. De expositie Colour in Keramiekmuseum Tegelen tot en met 25 september is een ode aan alle kleuren op aarde en van de regenboog. Gerenommeerde kunstenaars, uit binnen en buitenland, kiezen elk op unieke wijze hun kleur.

Lees verder

Partners

/partners/keramiek-museum-princessehof.png             /partners/keramikos-logo.png             /partners/Tiendschuur.jpg