Odette Frijters

Seascape

Materiaal: Porselein, binnenkant geglazuurd
Afmetingen: 17 cm x 11 cm cm

Zeegezicht op een stormachtige dag (Pot/Vaas porselein)
Mijn naam is Odette Frijters, kunstenares/keramiste van Atelier Odette in Leiden (NL). Ik maak kunstobjecten en gebruiksgoed van klei. Met klei probeer ik vormen te creëren die op zichzelf staan en geïnspireerd zijn door de natuur. Daardoor zijn mijn objecten niet zozeer statisch of industrieel, maar veel meer als levende organismen. Ik boetseer, draai en werk met diverse soorten klei en porselein. Door de beweging in het object, de structuur of de kleur te veranderen, wordt mijn werk aan iedere kant interessant. De buitenkant van mijn werk is nooit hetzelfde als de binnenkant. Decoratie vormt een belangrijk onderdeel van mijn werk. De natuur is mijn grote inspiratiebron. Uit de natuur neem ik diverse objecten mee, zoals stenen, schelpen en takjes. Die gebruik ik vaak als decoratie op mijn werk. Stenen of vormen vanuit de natuur zijn vaak een start om te beginnen aan een groter kunstwerk. Eerst maak ik een klein kleimodel en daarna werk ik dat verder uit. Ter inspiratie hou ik daarom een groot archief bij van eigen vorm- en structuurfoto's. Naast kunstobjecten maak ik graag gebruiksgoed met decoratie, ook weer geïnspireerd door de natuur. De laatste jaren ben ik, naast het draaien met steengoed klei, bezig met het draaien en handvormen met porselein. Mijn persoonlijke oeuvre is zeer divers en bestaat voornamelijk uit series van drie of meer werkstukken, variërend van grote vazen en kunstobjecten tot uiterst dun en doorschijnend porselein werk.

Stemrondes

  • Publieke ronde van 01-11-2022 16:30 tot 30-11-2022 16:30
  • Jury ronde van 01-11-2022 16:31 tot 01-12-2022 19:00
  • Jury ronde 2 van 01-12-2022 14:37 tot 08-12-2022 14:37

Laatste werken

/email.png Inschrijven voor de nieuwsbrief /email.png

Nieuws

18/08

Princessehof presenteert toonaangevende films van prijswinnende Alexandra Engelfriet

Van 10 september 2022 t/m 9 april 2023 presenteert Keramiekmuseum Princessehof de tentoonstelling Van Achterberghprijs 2022: Alexandra Engelfriet. (...)

Lees verder

08/06

Speciale verkoopexpositie op Art Eindhoven 2023

De 10 finalisten van de Nationale Keramiekprijs 2022 krijgen een speciale verkoopexpositie op Art Eindhoven 2023.

Lees verder

07/06

Keramiekmarkt Maaseik 2022

Met veel plezier organiseert Visit Maaseik (B) ook dit jaar weer de Keramiekmarkt op het Marktplein (zondag 26 juni).

Lees verder

19/05

KOREA. Poort naar een rijk verleden

Met de ongekende hype rond Squid Game, de Oscarwinnende film Parasite en de populariteit van K-pop zoals BTS en hun nieuwste clip met Coldplay staat de Zuid-Koreaanse popcultuur meer dan ooit in de belangstelling. KOREA. Poort naar een rijk verleden in Keramiek Museum Princessehof duikt t/m 21 augustus in de cultuurgeschiedenis van dit bijzondere land, aan de hand van thema’s als eetcultuur, schoonheidsidealen en rituelen.

Lees verder

12/05

Colour in Keramiekmuseum Tegelen

Hoe saai en somber zou de wereld zijn zonder kleur? Kleuren brengen levendigheid. Welke, veel of weinig, een beetje of juist heel uitbundig? Het maakt niet uit! Elke variant is mooi! Samen zorgen ze voor een spannend spectrum van nuances, waarin een plekje is voor elke tint. De expositie Colour in Keramiekmuseum Tegelen tot en met 25 september is een ode aan alle kleuren op aarde en van de regenboog. Gerenommeerde kunstenaars, uit binnen en buitenland, kiezen elk op unieke wijze hun kleur.

Lees verder

Partners

/partners/keramiek-museum-princessehof.png             /partners/keramikos-logo.png             /partners/Tiendschuur.jpg